Pitanja i odgovori
ZAŠTO ZAMENITI OBIČNA VRATA  PROTIVPROVALNIM?

    * Prema podacima iz policije, provalnici u 87 % slučajeva  izvršavaju provalu kroz ulazna vrata.

    * Prostori u kojima su ugradjena naša protivprovalna vrata ne predstavljaju predmet interesovanja "nepozvanih gostiju"!

    * Ugradnja protivprovalnih vrata je jednostavan i efikasan način da zaštitite svoj stan od provalnih krađa!

    * Većinu drvenih vrata je mogoće obiti brzo i bez buke, dok je obijanje protivprovalnih vrata u uobičajenim uslovima praktično nemoguće!

    * Kod običnih ulaznih vrata su zaptivanje i zvučna izolacija često vrlo loši!

DA LI POSTUPAK ZAMENE VRATA OŠTEĆUJE ZIDOVE I POD?

    * Oštećenja su minimalna, jer se protivprovalna vrata izrađuju u dimenzijama koje odgovaraju dimenzijama naših standardnih vrata, tako da je stara vrata moguće zameniti protivprovalnim bez velikih oštećenja zidova i poda.

DA LI UGRADNJA PROTIVPROVALNIH VRATA PROUZROKUJE BUKU?

    * Glasniji postupci, kao što je eventualno proširavanje zidarskog otvora tj. štemovanje zida i bušenje rupa u zidu za čelična sidra su vremenski vrlo ograničeni.

KOLIKO TRAJE UGRADNJA PROTIVPROVALNIH VRATA?

    * Kod ugradnje sigurnosnih vrata su obično svi radovi završeni za tri do četiri sata, a kod blindiranih vrata za šest do osam sati.

KO VRŠI UGRADNJU?

    * Iskusna monterska ekipa - dva visoko osposobljena montera. Znanje, preciznost i savremeni alat garantuju kvalitetnu ugradnju protivprovalnih vrata.

ŠTA OBUHVATA UGRADNJA PROTIVPROVALNIH VRATA?

    * U cenu montaže protivprovalnih vrata je uračunato:
        - transport vrata do objekta
        - demontaža vaših starih vrata
        - eventualno sužavanje ili širenje zidarskog otvora
        - ugradnja i podešavanje protivprovalnih vrata
        - zidarski radovi, odnosno popravka zida nakon montaže vrata nisu uključeni u cenu montaže. Ukoliko to želite, organizujemo dolazak majstora koji završava i te radove uz doplatu.
 
Teško je poverovati, ali je istina!
U Srbiji se svakih 20 minuta desi provala u nečiji stan ili kuću!
Kako da se zaštitite da vaš stan ne bude sledeći u tom nizu?

Puno ljudi poznaje osećaj nesigurnosti dok zaključava vrata svog doma. Kad ostavljamo stan prazan ili mlađe članove porodice same, nadamo se da će kad se vratimo sve biti u najlepšem redu. Nažalost, nisu svi te sreće...

Crna hronika i kriminalisti upozoravaju da provalnik već sa nasilnim traženjem plena prouzrokuje pravu pustoš. Ipak, žrtve provale obično ne govore samo o šteti, već spominju i gubitak unutrašnjeg mira, osećaja komotnosti, vere u ljude i o strahu koji ih obuzima svaki put kada ostavljaju prazan stan.

Priča žrtve provale koja  nam se je obratila za savet i pomoć:
„Juče prepodne sam izašla iz stana na dva sata. Kad sam se vratila kući, ulazna vrata mog stana su bila pritvorena, iako sam ih ostavila zaključana. Tada sam zapazila da je deo štoka kod brave odlomljen. Ušla sam u stan polako, sva u strahu. Na moj užas, svoju kuhinju, dnevnu i spavaću sobu nisam mogla da prepoznam. Svi ormani su bili otvoreni, poneka vratanca polomljena, fijoke izvučene, dušek bačen sa kreveta, a po podu razbacane skoro sve moje stvari, kao da je kroz stan protutnjao orkan.

Sva prestrašena, jedva sam otišla do komšinice, koja je pozvala policiju. Rekla mi je da nije čula ništa sumnjivo. „Znate, u našoj zgradi se uvek nešto dešava, buka više nikog ne uznemirava".
Provalnik je našao nešto malo novca i zlatnog nakita. Još uvek jako potresena, dodala je: „Ne razumem zašto su izabrali baš mene, ni po čemu ne istupam i nemam neku imovinu".

Nekoliko meseci po ugradnji naših protivprovalnih vrata, ponovo nas je posetila i ispričala: „Nikako nisam mogla da se otresem groznog osećaja da je stranac šetao po mom stanu, otvarao ormane i čeprkao po mojim ličnim stvarima.". „Otkad imam nova vrata, osećam se potpuno bezbedno".

Ovakvih priča je mnogo i uglavnom su vrlo slične. Verovatno poznajete nekog sa sličnim iskustvom ili ste možda i sami bili žrtva provale, pa znate iz prve ruke o čemu priča ova gospođa.

Skoro svi stanovi u našim zgradama su „osigurani" izuzetno lošim ulaznim vratima, koja su najčešće ista kao obična sobna vrata. Obično su iskrivljena, kroz njih duva promaja i čuje se galama iz hodnika. Naravno, zbog toga su potpuno  funkcionalno neodgovarajuća za sigurnost našeg stana, a o estetici da i ne govorimo.
Ulazna vrata stanova su najčešće izrađena od tako loših i slabih materijala, da je ponekad dovoljno da ih malo jače gurnemo i vrata se otvore. Zato baš svaki provalnik može da ih otvori bez buke za par sekundi. Kvalitetnija brava, dodatna brava ili sigurnosni štit mogu da pomognu, ali ne i da zaustave iole iskusnog provalnika.
Dovoljno je da provalnik polugom, odnosno tzv. „pajserom" jednostavno odlomi deo štoka i ... vrata se otvaraju -  u tom slučaju brava i dodatna brava jednostavno nisu važne. Da li to može da se dogodi i vama?!?

Predlažemo vam, da sami proverite da li su ulazna vrata vašeg stana sigurna ili su samo mamac za provalnike.

Ispunite ovaj test i sami ustanovite da li vaša vrata pružaju dovoljnu sigurnost vama i vašoj porodici!
 vratno krilo je izrađeno od drveta
 štok je izrađen od drveta
 ako pokucate na vratno krilo, ono zvuči nekako šuplje i ne pruža osećaj masivnosti
 lim na štoku, u koji se zaključava brava, tzv. „šlic pleh" je pričvršćen na štok samo tankim šrafovima a štok na tom delu nije ojačan
 šarke vrata su zašrafljene neposredno u drvo štoka i nisu dodatno ojačane
 vrata se loše zatvaraju, vratno krilo je u odnosu na štok zakrivljeno ili obešeno
 ispod vratnog krila duva ili se čak, kad je u stanu mrak, ispod krila vidi svetlost iz hodnika
 čuju se svi razgovori iz hodnika, kao da se vode u vašem predsoblju

Ukoliko ste štiklirali bar četiri odgovora, vaša vrata nisu sigurna i provalnicima ne predstavljaju baš nikakvu prepreku za ulazak u vaš dom, a pored toga ne pružaju ni zadovoljavajuću zvučnu i toplotnu izolaciju.

Preporučujemo vam da dobro razmislite i što pre stupite u akciju!

Šta možete ovog momenta da učinite za svoju sigurnost i sigurnost svojih najbližih?
Za vas imamo predlog, koji ne košta ništa, a može mnogo da doprinese vašoj sigurnosti i udobnosti.
Na vaš poziv će vas posetiti naš stručni saradnik, koga možete da pitate sve što bi želeli da znate o sigurnosti vaših vrata i o protivprovalnim vratima CASTEL.
Ukoliko to budete želeli, napravićemo vam ponudu za zamenu vaših starih vrata novim, sigurnosnim ili blindiranim protivprovalnim vratima.
Savetovanje te vrste će vam oduzeti najviše 30 minuta vašeg vremena i potpuno je besplatno!

Ukoliko vam ponuda bude odgovarala, pobrinućemo se da vaša nova vrata budu sigurna, lepa i zvučno i toplotno izolativna. Naši monteri će ih ugraditi brzo i kvalitetno. Vrlo jednostavno: ujutru nam otključate stara vrata i već kroz nekoliko sati ćete dobiti ključeve novih protivprovalnih vrata CASTEL!

Ne zaboravite, za svoju sigurnost morate da se pobrinete sami, zato preduzmite potrebne korake odmah i učinite prvi korak do vaše sigurnosti i mira već danas.
Ukoliko želite da vas poseti naš stručni saradnik, pozovite nas na telefon
016-254-743 ili 016-236-560 ili na jedan od mobilnih telefona: 065-236-5600 ili 065-236-5610 i dogovorite besplatan i neobavezujući pregled vaših ulaznih vrata i savetovanje u vezi ugradnje naših protivprovalnih vrata, u terminu koji vam najviše odgovara.

U stan osiguran protivprovalnim vratima CASTEL se uobičajenim provalničkim alatima i tehnikama, u normalnim uslovima, jednostavno ne može provaliti. Šta više, provalnici uglavnom neće ni pokušati provalu u stan osiguran protivprovalnim vratima. To ne znači samo veću sigurnost za vašu porodicu, već i osećaj mira i opuštenosti. Naša vrata svojim dizajnom i toplotnom i zvučnom izolacijom podižu i kvalitet stanovanja.

U čemu je snaga blindiranih protivprovalnih vrata ?
- čelični štok debljine 2 mm u sastavu: slepi štok + vidljivi štok onemogućava lomljenje štoka
- konstrukcija vratnog krila od čelika debljine 2 mm i oklopom od posebnog manganskog čelika debljine 1,5 mm onemogućava probijanje vratnog krila
- zaključavanje vrata na 9 tačaka i vešanje vrata na zaštićenim šarkama onemogućava podizanje ili krivljenje vratnog krila
- patentirani kodirani sigurnosni reprogamabilni cilindar sa štitnikom tzv. »defenderom« od manganskog čelika deb. 4 mm i kodirani ključevi (5 kom) sa vlasničkom karticom
onemogućavaju kako lomljenje, bušenje ili izvlačenje cilindra, tako i provalu sa posebnim provalničkim tehnikama i preciznim alatima
- ugrađena zvučna izolacija garantuje da nećete morati da čujete sve razgovore iz hodnika i još važnije, da na hodniku neće slušati vas.
- masivna čelična konstrukcija: ukupna težina vrata je 110 kg,  težina vratnog krila 80 kg; koja onemogućava izvijanje ili obešanje vrata, što je uobičajeni problem drvenih vrata, do koga dolazi nakon godina upotrebe. Čvrstina konstrukcije garantuje da će vrata i posle mnogo godina dihtovati kao prvi dan.

Zašto provalnici i ne pokušavaju provale u stanove opremljene sigurnosnim protivprovalnim vratima?
- čelični štok debljine 2 mm onemogućava lomljenje štoka
- vratno krilo od čeličnog lima debljine 1mm sa obe strane onemogućava probijanje vratnog krila
- sigurnosna brava sa kodiranim sigurnosnim reprogramabilnim cilindrom sa štitnikom tzv. defenderom od inoxa i kodiranim ključevi (6 kom) onemogućavaju kako lomljenje, bušenje ili izvlačenje cilindra, tako i provalu sa posebnim provalničkim tehnikama i preciznim alarima
- dodatna leptir brava za noćno zaključavanje
- sistem zaključavanja sa dve brave.

Naša vrata unose mir
i sigurnost u vaš dom!

Copyright © 2007 Castel studio
Izložbeno - prodajni salon CASTEL
Južnomoravskih
brigada 107
(u blizini Zelene pijace)
DOBRODOŠLI!